Tenzije sve veće: Rusi besni? "Neprijateljski stav"

Kremlj je danas kritikovao Japan zbog, kako je saopštio, "veoma neprijateljskog stava" prema Rusiji, rekavši da to koči razvoj ekonomskih odnosa.

Izvor: B92

Sreda, 06.07.2022.

13:23

Tenzije sve veće: Rusi besni?
EPA-EFE/TOMS KALNINS

"Japan zauzima veoma neprijateljski stav prema Rusiji. U svakom slučaju, takav neprijateljski stav ne pomaže da se olakšaju trgovinski i ekonomski odnosi, uključujući dijalog vezan za energetiku", rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi agencija Rojters.

Japan se pridružio zapadnim saveznicima u uvođenju velikih ekonomskih sankcija Rusiji zbog sukoba u Ukrajini.

Zvanična Moskva je reagovala i na izveštaje da je japanski premijer Fumio Kišida predložio da se cena ruske nafte ograniči na oko polovinu njenog sadašnjeg nivoa.

"Razgovarali smo juče o predlogu Kišide i rekli smo da je ovo samo najavljena inicijativa, nije doneta konsolidovana odluka", poručio je Peskov i dodao da je neizvesno da li bi takve odluke mogle da budu donete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: