Panika, panika: Otišao je predsednik. Niko ne zna šta će reći

Na samit lidera zemalja članica NATo i partnera te alijanse, koji se danas i sutra održava u madridu, ispred Hrvatske otišao je predsednik Zoran Milanović.

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2022.

08:18

Panika, panika: Otišao je predsednik. Niko ne zna šta će reći
EPA-EFE/ FRANCOIS WALSCHAERTS / POOL

To uopšte ne bi bilo ništa neuobičajeno da Milanović nije poznat po svojim oštrim govorima i "ispadima", a u više navrata je "potkačio" Finsku zbog njenog zahteva za ulazak u NATO.

Stoga ne čudi prvo pitanje koje su hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću postavili jutros u emisiji HRT-a, a koje se odnosilo na članstvo Švedske i Finske u NATO.

"Ne znam šta će reći predsednik, on je otišao na samit. Stav vlade je jasan, ako su naša dva partnera odlučila da napuste neutralnost zbog pretnje bezbednosti, ja ih razumem", rekao je Plenković.

Blokada njihovog ulaska u NATO je neprihvatljiva, kaže Plenković.

"Ne zaboravimo da se njihovim novcem gradio i Pelješki most. Jednom kad si u Uniji, imaš solidarnost kao glavno načelo i poštuješ se i pomažeš. Nismo u poziciji da sebe izolujemo, a tim ne bi pomogli ni Hrvatima u BiH", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: