Putinova nova odluka: Imenovan novi ministar

General-major Aleksandar Kurenkov imenovan je na mesto ministra za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Predsednik Rusije Vladimir Putin predstavio je novog ministra.

"Predsednik Rusije Vladimir Putin je ukazom imenovao general-majora Kurenkova Aleksandra Vjačeslavoviča na mesto ministra Ruske Federacije za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda", navodi se na sajtu Kremlja.

"U vezi sa tim što je Savet Federacije potvrdio kandidaturu Aleksandra Kurenkova na mesto ministra za vanredne situacije, mi očekujemo da će danas Vladimir Putin u Nacionalnom centru za upravljanje u kriznim situacijama predstaviti ostalim članovima službe novog ministra", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Predsednik u retkim slučajevima predstavlja ministre, obično to radi premijer.

General-major Kurenkov ranije je radio u Federalnoj službi bezbednosti (FSB) i Federalnoj službi zaštite (FSO), nakon toga je bio zamenik šefa Nacionalne garde Rusije (Rosgvardije).

Podsetimo, ministar za vanredne situacije Rusije Evgenije Ziničev tragično je stradao 8. septembra spasavajući život režisera Aleksandra Meljnika na međuresornim vežbama u Noriljsku. Ruski lider je u septembru 2021. godine posthumno odlikovao stradalog ministra medaljom i proglašen je za heroja Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu