U pokušaju napada dronom na saudijskom aerodromu povređeno 16 osoba

Najmanje 16 osoba povređeno je u pokušaju napada bespilotnom letjelicom na Međunarodnom aerodromu "Kralj Abdullah" u provinciji Jazan u Saudijskoj Arabiji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.02.2022.

22:16

U pokušaju napada dronom na saudijskom aerodromu povređeno 16 osoba
Ilustracija: Depositphotos/ Doglikehorse

Prosaudijska koalicija za intervencije i podršku međunarodno priznatoj Vladi Jemena saopšila je da je saudijska protivvazdušna odbrana presrela i uništila dron koji se kretao ka aerodromu.

Od olupina srušene letelice u blizini aerodroma je povređeno 16 civila, među kojima je troje životno ugroženih. U saopštenju, koje prenosi saudijska agencija SPA, se navodi da je bespilotna letelica poletela iz Sane koja je pod kontrolom proiranskih pobunjenika u Jemenu.

Slične napade na saudijske aerodrome ranije je izvodila proiranska pobunjenička jemenska grupa Husi, ali do sada nisu preuzeli odgovornost i za poslednji napad.

S druge strane, SPA prenosi i da je saudijska koalicija u protekla 24 sata izvela ukupno 45 zračnih udara na položaje pokreta Husi u Jemenu i uništila desetine vojnih vozila.

Jemen je poprište sukoba i nasilja od 2014. godine, kada je pobunjenički pokret Husi preuzeo kontrolu u većem delu zemlje, uključujući glavni grad Sanu.

Konflikt je eskalirao godinu kasnije kad su Saudijska Arabija i njeni arapski saveznici stali uz Vladu Jemena i počeli izvoditi zračne napade na položaje pobunjenika.

Ujedinjene nacije upozoravaju da je u Jemenu na sceni jedna od najvećih humanitarnih kriza u svetu s milionima ljudi čiji životi su ugroženi zbog gladi i nedostatka osnovnih uslova za život.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: