Dvoje zarobljenih u garaži na trajektu koji gori, čekaju helikoptere za spas VIDEO/FOTO

Dve osobe su zarobljene na trajektu koji je zahvatio požar dok je rano jutros plovio od Grčke ka Italij, saopštila je grčka obalska straža.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 18.02.2022.

07:22

Dvoje zarobljenih u garaži na trajektu koji gori, čekaju helikoptere za spas VIDEO/FOTO
Tanjug/ Lazos Madikos/debater.gr. via AP

Na trajektu koji je plovio iz Grčke za Italiju i na kojem se nalazilo 239 putnika i 51 član posade, došlo je do požara, saopštila je noćas grčka obalska straža.

Tri broda obalske straže uključena su u operaciju spasavanja, a Katimerini navodi da su u operaciju spasavanja uključeni i helikopteri.

Obalska straža je saopštila da je ukupno 239 putnika i 51 član posade bilo na trajektu "Juro feri Olimpia", koji je plovio pod italijanskom zastavom i da se većina njih ukrcala na spasilačke brodove koji su ih prebacili do luke na ostrvu Krf gde su ih čekala vozila hitne pomoći, preneo je Rojters.

"Probuđeni smo oko 04.20 ujutru. U roku od sat vremena smo napustili trajekt...Spasila nas je posada, koja je brzo reagovala", rekao je jedan od putnika za televiziju Skaj.

Nema izveštaja o smrtnim slučajevima ili teškim povredama.

Jedna osoba sa problemima sa disanjem prebačena je u bolnicu, saopštile su lokalne zdravstvene vlasti.

Grčki mediji javili su. međutim, da se strahuje da je najmanje 10 osoba nestalo.

Vlasti nisu mogle da potvrde tu informaciju, navodeći da je operacija u toku.

Nekoliko sati nakon što je podignuta uzbuna, brod je i dalje bio u plamenu.

"Dve osobe su zarobljene u garaži i ulažu se napori da se prebace na palubu", rekao je zvaničnik obalske straže, dodajući da helikopter čeka da ih odveze.
Tannjug/ Stamatis Katopodis/InTime News via AP
Trajekt Euroferry Olympia, pod italijanskom zastavom, plovio je iz Igumenice u Grčkoj ka luci Brindizi u Italiji, a do požara je došlo u blizini ostrva Krf u Jonskom moru, prenosi Rojters.

Uzroci požara za sada nisu poznati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: