Mediji: Stižu Eskobar i Lajčak

Gabrijel Eskobar i Miroslav Lajčak doputovaće u dvodnevnu posetu Prištini 31. januara, saznaje Kosovo onlajn.

Izvor: B92

Utorak, 18.01.2022.

12:38

Mediji: Stižu Eskobar i Lajčak
EPA-EFE Valdrin Xhemaj

Zamenik pomoćnika državnog sekretara za južnu i centralnu Evropu i specijalni predstavnik EU će 31. januara i 1. februara obaviti niz razgovora u Prištini, a 2. februara će otputovati u zvaničnu dvodnevnu posetu Beogradu.

I sam Eskobar je nedavno za Glas Amerike naveo da će "uskoro putovati u region, zajedno sa gospodinom Lajčakom, da signaliziram našu podršku dijalogu i da pokažemo našu posvećenost funkcionisanju dijaloga".

"To je dijalog koji vodi EU, ali mi ga snažno podržavamo. I nadam se da ćemo napredovati. Ali moram da kažem da se u tom pogledu pitanje Srbije i Kosova ne odnosi samo na SAD i Evropu, već i na naše kolege u regionu", rekao je Eskobar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: