Mitropolit nekanonske CPC ponovo optužuje SPC: "Crnogorce upisuju kao Srbe"

Mitropolit nekanonske CPC Mihailo optužio je Mitropoliju crnogorsko-primorsku SPC da Crnogorcima izdaje krštenice u kojima su upisani kao Srbi.

Izvor: B92

Petak, 03.12.2021.

11:46

Mitropolit nekanonske CPC ponovo optužuje SPC:
EPA/EFE/ GEORGI LICOVSKI

On ih je poziva da to isprave u njegovoj crkvi i da se okupe, kako kaže, u odbranu od "duhovnog okupatora".

Nekada sveštenik SPC, raspop Mihailo, koji je na čelu nekanonske CPC, tvrdi da se njegovoj crkvi svakodnevno javljaju Crnogorke i Crnogorci kršteni u, kako kaže, "Srpskoj crkvi, kojima su sveštenici koji su ih krstili, u rubriku nacionalnost u krštenici, upisivali Srbin ili Srpkinja".

“Mi ćemo im izdati krštenicu (nekanonske) Crnogorske pravoslavne crkve, u kojoj će biti upisani svi podaci iz srpske krštenice samo što će u rubrici nacionalnost, umesto pravoslavni Srbin ili Srpkinja biti upisano pravoslavni Crnogorac ili pravoslavna Crnogorka", saopštio je Mihailo, preneo je podgorički portal CdM.

On tvrdi da Srpska pravoslavna crkva ne poštuje učenje Svetih otaca crkve i da, kako navodi, mnogi sveštenici SPC čak propovedaju da je brak izmedju Srbina i Crnogorke mešoviti brak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: