"Ako Rusija upotrebi silu, to će je koštati"

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg upozorio je danas Rusiju da bi je koštao bilo kakav pokušaj da izvrši invaziju na Ukrajinu.

Izvor: B92

Petak, 26.11.2021.

17:38

EPA-EFE/KENZO TRIBOUILLARD / POOL

Stoltenberg tvrdi da je Rusija nagomilala tešku vojnu opremu, tenkove i vojnike spremne za borbu u blizini Ukrajine.

"Ako Rusija upotrebi silu protiv Ukrajine to će je koštati, to bi imalo posledice", rekao je Stoltenberg novinarima, uoči sastanka ministara spoljnih poslova NATO u Letoniji, koji će biti održan od 30. novembra do 1. decembra, a na kojem će se razgovarati o aktivnostima Rusije.

Generalni sekretar NATO tvrdi da je ovo drugi put ove godine da je Rusija nagomilala "veliku i neobičnu koncentraciju snaga u regionu", koja uključuje tenkove, artiljerijsko naoružanje, oklopne jedinice, dronove, sisteme za elektronsko ratovanja, kao i jedinice spremne za borbu, navodi AP.

"Ovo vojno nagomilavanje ničim nije izazvano i neobjašnjivo je", ocenio je Stoltenberg.

On je dodao da očekuje da nova savezna nemačka vlada više para potroši na oružane snage i pozdravio njenu odluku da nastavi da prihvata nuklearno oružje Zapada u Nemačkoj, dodaje Rojters.

"Očekujem od Nemačke da više ulaže u svoju vojsku", poručio je Stoltenberg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

15 h

Podeli: