Ambasador Srbije pozvan na hitan sastanak – on odbio; Stigao odgovor Sarajeva

Srpski ambasador u BiH Aleksandar Đorđević odbio da dođe na razgovor u Predsedništvo BiH, saznaju mediji u BiH.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.09.2021.

11:42

Ambasador Srbije pozvan na hitan sastanak – on odbio; Stigao odgovor Sarajeva
Foto: EPA-EFE / MARKO DJOKOVIC

Đorđevića je na razgovor pozvao predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić, a tema "hitnog" sastanka je trebalo da bude hapšenje Edina Vranja, državljanina BiH koji je u nedelju uhapšen u Priboju zbog toga što ga pravosuđe u Srbiji sumnjiči za ratne zločne u Goraždu.

Komšić je jutros službeno pozvao Đorđevića na razgovor, koji je bio zakazan u 11 časova, ali je Đorđević obavestio Kabinet predsedavajućeg Komšića, i to preko sekretarice, da "ne želi da dođe", navodip portal Istraga.ba.

S tim u vezi BiH je otkazala učešće na Samitu nesvrstanih koji treba da se održi u oktobru u Beogradu.

Na tom samitu trebalo je da učestvuje predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić, ali to se sada neće dogoditi. Kako je Kliksu rečeno s tim je saglasan i Šefik Džaferović.

Ovo je prvi put od rata do danas da je ambasador neke države u BiH odbio da dođe na sastanak u Predsedništvo BiH, dodaje taj portal koji navodi i da bez saglasnosti Milorada Dodika, Predsedništvo BiH ne može proterati srpskog ambasadora kojem je ranije dat agreman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: