Zaplenjena "teroristička" čokolada

Izrael se nalazi na udaru kritika, upoređen je sa "zlikovcem iz crtaća" nakon što je zaplenjena isporuka čokolade namenjena Gazi.

Izvor: B92

Sreda, 18.08.2021.

11:03

Zaplenjena
Ilustracija: Shulevskyy Volodymyr/Shutterstock

Izrael je zaplenio 23 tone čokolade pod izgovorom da se koristi kao deo mreže za finansiranje operacija Hamasa.

Izraelski carinici su presreli isporuku 23 tone čokolade dok je stizala iz Egipta u Izrael, a uvozile su je dve kompanije Al-Mutahidun Currency Exchange i Arab al-Sin. Izraelci tvrde da ove kompanije deluju u korist Hamasa te su označene kao terorističke organizacije.

U maju su Izralske snage odbrane (IDF) saopštile da su otkrile da kompanije povezane s Hamasom pripadaju biznismenu Zahiru Junesu Šmalahu iz Gaze, koji drži menjačnice. On navodno koristi kompanije za prebacivanje miliona dolara iz Irana do Hamasa.

"Izrael će nastaviti da deluje kako bi sprečio jačanje Hamasa koji gradi vojnu silu umesto da se brine za ljude u Pojasu Gaze, a koji padaju pod ekonomskim teretom. Nastavićemo da tražimo mreže koje finansiraju teror, bez obzira na metode koje koriste", izjavio je izraelski ministar odbrane Beni Ganc.

Ipak, ovakvo opravdanje se uglavnom ismeva na društvenim mrežama, a u manjini su oni koji opravdavaju potez Izraela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: