Borba se nastavlja drugi dan zaredom: Vatra guta Siciliju, izgorelo i letovalište VIDEO/FOTO

Italijanski vatrogasci drugi dan zaredom bore se protiv požara na Siciliji, koji su već doprli do grada Katanije, središta istoimene pokrajine.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
EPA-EFE/ORIETTA SCARDINO
EPA-EFE/ORIETTA SCARDINO

Stanovnici su bili primorani da napuste svoje domove, a lokalna aerodrom privremeno je zatvoren.

Vatrogasci su na Tviteru objavili da su u poslednja 24 sata u raznim delovima Sicilije izveli 250 operacija gašenja, od čega 50 samo u Kataniji.

Sicilijanski grad, poznat po baroknoj arhitekturi, smešten je na istočnoj obali otoka na padinama Etne.

EPA-EFE/ORIETTA SCARDINO
EPA-EFE/ORIETTA SCARDINO

Požari su zahvatili područje Katanije koje gleda prema moru, poharavši pritom lokalno letovalište Le Capannine. Na fotografijama s plaže objavljenim na društvenim mrežama vide se izgoreli suncobrani i ležaljke.

Uz temperature koje su dosegnule i 40 stepeni Celzijusa, vrući vetar je pospešio širenje požara po celom otoku. Lokalni mediji izveštavaju o velikim požarima i u pokrajini Palermu.

Početkom nedelje požari su zahvatili različite delove južne Evrope, uključujući Španiju i južne regije Turske te su poharali italijanski otok Sardiniju.

Da bi ukrotila požare na Sardiniji, Italija je bila primorana zatražiti pomoć Evropske unije, koja je u ponedeljak poslala četiri kanadera. Iz područja zahvaćeno vatrom evakuisano je više od 350 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 468 idi na stranu