Zašto Zapad ne voli Rusiju?

Zapad ne voli Rusiju jer vodi nezavisnu politiku i bori se za sopstvene interese - od nje se očekivala drugačija politika, saopštio je Sergej Lavrov.

Izvor: Sputnik
Podeli
Foto: Depostiphotos/matwey
Foto: Depostiphotos/matwey

Pročitajte još:

Moskva poručila Zapadu: Vreme je da odgovarate

"Ne vole nas jer iluzije koje je Zapad imao prema nama, nakon raspada SSSR i nakon prvih godina Ruske Federacije - u onom smislu u kojem ona sada postoji – te iluzije su bile raspršene", objasnio je Lavrov.

On je naglasio da se Rusija nikad ni od koga nije zatvarala, jednostavno se treba naviknuti "da nas ne vole". Naglasio je da Rusija ima svoju istoriju i dostojanstvo, kao i resurse da to održava.

"Nervozni su jer Rusija nije opravdala očekivanja i vodi nezavisnu politiku, posebno kada zapad želi svima da diktira, a ne da se dogovara sa svima ostalima… To će se na žalost i dalje manifestovati", dodao je ministar. On je naglasio da se ova politika Zapada jasno manifestuje u dokumentima samita NATO-a i EU. Kako je saopštio šef ruske diplomatije, Rusiju svuda gledaju kao neprijatelja i pretnju, protiv koje treba istupiti jedinstveno. Međutim, Rusija će uvek braniti svoje interese, ali će ostaviti vrata otvorena za saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 468 idi na stranu