Nova vest
Fudbal 0

29.4.2024.

18:15

Luis Rubijales negirao krivično delo: "Pravda će biti zadovoljena"

Bivši predsednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijales negirao je pred sudom u Madridu bilo kakvo krivično delo u vezi sa dogovorom da se takmičenje domaćeg Superkupa igra u Saudijskoj Arabiji.

Izvor: Beta

EPA-EFE/FERNANDO ALVARADO

Nakon što je saslušao njegovo svedočenje, istražni sudija je naredio Rubijalesu da se jednom mesečno lično pojavljuje u sudu i da traži dozvolu suda ako želi da napusti zemlju.

"Uveren sam da će pravda biti zadovoljena. Nikada se novac nije menjao na nepravilan način", rekao je Rubijales novinarima posle četiri sata u madridskom sudu.

Rubijales je u septembru podneo ostavku na mesto predsednika Saveza nakon što je izazvao međunarodni skandal jer je reprezentativku Španije Dženi Ermoso bez njene dozvole poljubio u usta posle finala Svetskog prvenstva.

On se suočava sa odvojenim suđenjem zbog tog incidenta pošto je optužen za seksualni napad, ali je i u tom slučaju negirao bilo kakvu krivicu.

U vezi sa Superkupom, Rubijales je uhapšen ranije ovog meseca po povratku iz Dominikanske Republike, ali je ubrzo pušten dok traje istraga.

Rubijales je za vreme svog mandata promenio format Španskog Superkupa 2020. godine, kreirajući mini turnir za četiri tima i premestivši takmičenje u Saudijsku Arabiju, uz ugovor koji je navodno vredeo 40 miliona evra po turniru.

Tužioci su pokrenuli istragu o tom dogovoru 2022, nakon što su procureli audio snimci razgovora između Rubijalesa i tadašnjeg igrača Barselone Đerara Pikea u vezi sa milionima dolara provizije.

Predmet istrage su i drugi zvaničnici i zaposleni u Fudbalskom savezu Španije, uključujući i Rubijalesovog naslednika Pedra Roču.

Španski sud je nedavno naložio zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Pike. Pike nije pod zvaničnom istragom.

Španska vlada je prošle nedelje odlučila je prošle nedelje da stavi fudbalski savez pod nadzor kako bi zaštitila reputaciju španskog fudbala. Španija će zajedno sa Portugalom i Marokom biti domaćin Svetskog prvenstva 2030. godine.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu