Da li je Kim Džong Un vakcinisan protiv koronavirusa?

Nema naznaka da je severnokorejski lider Kim Džong-un vakcinisan protiv koronavirusa i da je njegova zemlja primila ijednu stranu vakcinu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/KCNA EDITORIAL USE ONLY
Foto: EPA-EFE/KCNA EDITORIAL USE ONLY

To tvrdi južnokorejska špijunska agencija.

Južnokorejska Nacionalna obaveštajna služba je obavestila poslanike, na sednici iza zatvorenih vrata, da nije otkrila nijednu informaciju koja govori u prilog tome da je Severna Koreja nabavila vakcine, prema rečima Ha Tae-kunga, jednog od zakonodavaca koji je prisustvovao sednici.

On je, citirajući obaveštajnu agenciju, rekao i da nema naznaka da je Kim vakcinisan, prenosi agencija AP. Mehanizam Kovaks, kao program podrške Ujedinjenih nacija za isporuku vakcina protiv kovid 19 širom sveta, saopštio je u februaru da bi Severna Koreja mogla da primi 1,9 miliona doza u prvoj polovini godine. Ali pošiljka nije realizovana i nema izveštaja da je Severna Koreja pokušala da obezbedi vakcine negde drugde za svojih 26 miliona građana.

Još jedan južnokorejski poslanik, Kim Biung-ke, rekao je, pozivajući se na obavestajnu agenciju, da vlada Severne Koreje nastoji da odagna sva očekivanja običnih građana da će dobiti vakcine iz inostranstva i umesto toga ih poziva da pojačaju napore u borbi protiv virusa.

Naveo je da Severna Koreja gradi stražarske punktove i betonske objekte duž svoje granice sa Kinom kako bi sprečila ilegalni prelazak granice kao deo svojih antivirusnih mera. Svetska zdravstvena organizacija saopštila je prošle nedelje da joj je Severna Koreja prijavila da je testirala 31.794 ljudi na virus do 24. juna i da su svi negativni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 468 idi na stranu