"Zabrinjava povratak fundamentalista iz Sirije na KiM, Srbija ne može da ih kontroliše"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim razgovarao o nizu aktuelnih tema.

Izvor: B92

Subota, 15.05.2021.

17:45

Printskrin: TV B92, arhiva

Između ostalog i o borbi protiv organizovanog kriminala, borbi protiv terorizma i o pretnjama koje dolaze sa povratnicima sa sirijskog ratišta.

Kako prenosi portal Sputnjik, Vulin je tokom dvodnevne radne posete Moskvi, u razgovoru sa visokim ruskim bezbednosnim zvanicnicima, naveo da dve zemlje posebno zabrinjava veliki broj povratnika sa sirijskog ratišta i ukazao na veliku opasnost koju predstavlja dolazak na Kosovo i Metohiju islamskih fundamentalista koji su se borili za Islamsku državu.

Kako je rekao, Srbija ne može da ih kontroliše, "a niko drugi izgleda ni neće".

Vulin je istakao da upravo ovakvi sastanci govore o tome koliki značaj pridaju i Rusija i Srbija međusobnoj saradnji u sferi bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: