Početak rata? Stotine raketa "zapalile" nebo iznad Izraela, sukobi i na ulicama FOTO/VIDEO

Sukobi na teritoriji Izraela eksalirali su u utorak. Rakete lete na sve strane, vojnici i civili ratuju na ulicama... Broj mrtvih raste a kraj se ne nazire.

Izvor: B92

Utorak, 11.05.2021.

07:17

Početak rata? Stotine raketa
Foto: Profimedia

Izrael je dobio ultimatum da povuče svoje snage iz džamije Al-Aksa i naselja Šeik Džarah u "okupiranom Istočnom delu Jeruslima Al-Kudsu".

Nakon toga začule su se sirene za uzbunu u glavnom gradu Tel Avivu. Podsetimo, Palestinci su rano jutros lansirali na desetine raketa iz Gaze, a Izrael je uzvratio novim vazdušnim udarima.

Izraelska vojska saopštila je jutros da je kao odgovor na granatiranje iz pojasa Gaze na Izrael gađala 130 ciljeva na palestinskom području koji pripadaju Hamasu.

Vojne snage su potvrdile i da su prethodne noći izvele desetine vazdušnih napada na oblast Gaze, čiji su cilj bila vojna postrojenja i pripadnici Hamasa.

Dramatični razvoj događaja mogli ste da pratite na B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: