KiM: Obijena ambulanta u selu Gojbulja kod Vučitrna

Beograd -- Nepoznati počinioci obili su u nedelju ambulantu u selu Gojbulja u opštini Vučitrn na Kosovu i Metohiji, saopštila je Kancelarija za KiM.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE Petrit Prenaj
EPA-EFE Petrit Prenaj

Ta kancelarija zatražila je od nadležnih organa hitnu reakciju i hapšenje počinilaca tog incidenta.

Kako se navodi, na ambulanti je polomljeno staklo na vratima i jedno prozorsko okno, kosovska policija je izvršila uvidjaj, ali počinioci još nisu otkriveni.

Zdravstvena ambulanta u selu Gojbulja je od vitalnog značaja za primarnu zdravstvenu zaštitu i prvu pomoć žiteljima tog sela u kome živi nekoliko desetina Srba.

Najnoviji incident posebno zabrinjava u periodu pandemije koronavirusa, kada je zdravstevni sistem opterećen, a ljudi već u velikoj meri uplašeni za svoje zdravlje, upozoravaju iz Kancelarije za KiM.

Ističe se da nije prvi put da se ta zdravstvena stanica nalazi na meti vandala i podseća da je ambulanta bila na meti izgrednika i prošle godine, ali da su meštani sela uspeli da zaustave napadače.

Ukazuje se da su na meti vandala nisu samo verski objekti SPC na KiM, već u vreme pandemije korona virusa sve češće i napadi na zdravstvene objekte u srpskim sredinama na KiM.

Kako se navodi, prošlog meseca na zidu zdravstvene ambulante u Suvom Dolu osvanuo je grafit sa natpisom "UČK", koji je posebno uznemirio meštane.

Kancelarija za KiM zahteva od nadležnih organa hitnu reakciju i hapšenje počinilaca tog incidenta, kao i da se pojača bezbednost u srpskim sredinama na u južnoj pokrajini i da se stane na put ugrožavanju srpske imovine i zastrašivanju srpskog naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 76 idi na stranu