Oglasio se Milo Đukanović: Niko, pa ni on

Podgorica -- Predsednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je "krajnje nemoralno" od premijera Zdravka Krivokapića da insinuira da on organizuje proteste.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA/EFE Boris Pejovic
Foto: EPA/EFE Boris Pejovic

Pročitajte još:


Nov incident u Crnoj Gori: Vladin "mercedes" probio blokadu građana; u automobilu bila ćerka premijera VIDEO

"Uzaludni su pokušaji da svo svoje neznanje, neposvećenost i nepostojanost pokušava prikriti time što će papagajski dosadno za sve okriviti bivšu vlast. A sad je krenuo da to čini i prema meni lično. Poznato je, a o tome je u trenucima euforičnog raspoloženja nakon pobjede na izborima govorio i sam premijer, da sam uložio i ulažem sav napor da se izvršna vlast konstituiše, i da što kvalitetnije profunkcioniše", piše na nalogu Đukanovića na Tviteru.

Kako je naveo, sada je Krivokapić to počeo da optužuje njega lično.

"Činio sam to i činim zbog odgovornosti prema Državi za čiju sam obnovu, za razliku od premijera, bez ostatka radio i izvjesno glasao. I za čiji napredak i dalje radim. Iako imam sve manje poštovanja prema Vladi i njenom premijeru", napisao je Đukanović.

Dodaje da iz dana u dan sabira sve više utisaka da neznanje nije jedini i najvažniji razlog Krivokapićevog neodgovornog upravljanja državom.

"Ne mora premijer da brine da iza bučne kritike Vlade ovih dana skriveno stojim ja. Ne samo zato što se ne skrivam kada kritikujem, nego zato što nikada nijesam, a i neću, preduzeti ništa što bi potencijalno ugrožavalo stabilnost Crne Gore. Nijedan pojedinac, pa ni Zdravko Krivokapić, ili makar i loša Vlada, ne mogu me isprovocirati na takvu neodgovornost prema državi", naveo je on.

Đukanović je ipak na kraju pozvao na mir.

"Vjerujem da svi zajedno imamo političke zrelosti i kapaciteta da sačuvamo mir, da pokažemo odgovornost prema strateškim državnim ciljevima za koje smo se svi deklarisali, kao i prema svim građanima Crne Gore, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali", napisao je on.

Ranije danas Krivokapić je pozvao Đukanovića "da ne destabilizuje državu i da narod koji je izveo na ulice pozove da se vrati kućama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 148 idi na stranu