Udovičić: Povećan broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom

Pukovnik dr Ivo Udovičić, komandant Vojnomedicinskog centra Karaburma rekao je da je povećan broj obolelih od kovida 19 sa teškom kliničkom slikom.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.03.2021.

23:09

Udovičić: Povećan broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom
EPA-EFE/ MARKO DJOKOVIC

On je istakao da je posebno veliki pritisak na intenzivnu negu.

"Karakteristično je da imamo popunjene sve kapacitete osim Batajnice, gde ima 200 slobodnih mesta. Novi deo bolnice spreman je za primanje. Bitno da ovi brojevi, ovi kapaciteti za Beograd na dnevnom niovu spušta se na 150. Moramo da zadržimo taj nivo novozaraženih da bismo sa ovim kapacitetom mogli da ne otvaramo nove kovid bolnice", kazao je Udovičić za RTS.

Navodi da je Zvezdara puna pacijenata, VMA je pun, kao i Klinički centar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: