Objavljeni razgovori Andrića i Belivuka: Planirana likvidacija pripadnika Pink Pantera?

Večeras su objavljeni snimci razgovora pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Andrića Kuzmana.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 07.02.2021.

21:40

Objavljeni razgovori Andrića i Belivuka: Planirana likvidacija pripadnika Pink Pantera?
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

U emisiji "Hit Tvit" u kom jedan od pripadnika kriminalne grupe, Marko Andrić Kuzman, čita poruke Velje Nevolje sa skremblovanog telefona.

Iz poruka se može zaključiti da je reč o planu za likvidaciju nekadašnjeg pripadnika bande "Pink Panteri" Milana Ljepoja.

Na prvom snimku, Kuzman šalje glasovnu poruku Belivuku sa skremblovanog telefona, a tema je navodno ubistvo Milana Ljepoje iz Niša.

"On je glavni kao Pink Panter. Ja kažem: "A, ne viđam ga". Neću da širim brate bez brige, samo što pre da pucam. Dobro. Ja kažem: 'Neću da širim bez brige, brate, samo reci šta treba, tu sam'... Pa da vidimo šta ćemo s njim, gde da ga oderemo, pa neka skuplja koga hoće, ali na onom svetu. I ja mu kažem: "Vidi, ovako ja ne znam, ni on kako izgleda, ali povezan je sa Crnogorcima, nema s čime drugo, mada su u ovom gradu svi povezani sa onom drugom stranom Crnogoraca", deo je razgovora.

Drugi razgovor prema nezvaničnim informacijama snimljen je posle ubistva.

"Razgovor je između vođe i člana kriminalne grupe. Žrtva je Ljepoja. To što smo čuli je klasična mafijaška poruka posle ubistva da su posao završili", rekao je načelnik Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić.

Ljepoja se i dalje zvanično vodi kao nestala osoba, a navodno je bio član međunarodne bande Pink panteri.

On je poznat kao akter spektakularne pljačke u Dubaiju, a svaki trag mu se izgubio početkom decembra 2020. godine kada je, kako je rekao supruzi, krenuo da kupi automobil. Načelnik Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Bogdan Pušić je precizirao da Andrić na prvom snimku upućuje upozorenje žrtvi Milanu Ljepoji, a u drugom njegovoj ekipi “da više nisu mete i da neće više da se bakću sa njima nakon obavljenog posla”.

U pitanju je navodni plan za likvidaciju Ljepoje, nekadašnjeg pripadnika bande "Pink panteri".

Andrić inače još nije uhapšen, ali se protiv njega vodi istraga za pripadništvo Belivukovoj grupi, teško ubistvo i preprodaju droge.

Govoreći o suspenziji načelnika Policijske uprave Novi Sad kojem je oduzeto oružje i policijska značka, Pušić je rekao da to nema direktne veze sa akcijom oko Belivukove grupe.

On je pojasnio da ima indirektne veze, jer je novi ministar policije tražio da se identifikuju sve sumnjive veze sa osobama iz kriminogenih krugova sa ljudima iz MUP-a.

“Ako se te veze potvrde i skupi dovoljno dokaza da je prekršen zakon, onda Sektor unutrašnje kontrole preduzima mere iz svoje nadležnosti”, rekao je Pušić u emisiji “Hit tvit” na TV Pink. Takođe, objavljen je i snimak na kojem se vidi šta se dešavalo u bunkeru Velje Nevolje ispod stadiona Partizana, kada je ušla policija.

Na snimku se vidi policija u punoj opremi i više osoba kako leže, lica okrenutog ka podu i ukrštenih ruku na leđima ili na glavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: