Vučić sa episkopom šumadijskim Jovanom: Razvijanje kulture sećanja je važno za naš narod VIDEO/FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u poseti eparhiji Šumadijskoj gde će razgovarati sa episkopom Šumadijskim Jovanom.

Izvor: B92

Petak, 22.01.2021.

15:35

Vučić sa episkopom šumadijskim Jovanom:  Razvijanje kulture sećanja je važno za naš narod VIDEO/FOTO
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ mn

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa vladikom šumadijskim Jovanom, u crkvi posvećenoj Svetim velikomučenicima kragujevačkim u Šumaricama.

Radovi na izgradnji crkve zapoceli su 2001. godine, a želja je da se završe ove godine, kada se navršava 80 godina od streljanja kragujevačkih djaka, profesora i gradjana 1941. godine.

Država će pomoći završetak radova. Inače, vladika Jovan juce je u Beogradu razgovarao sa predsednikom, koji je obećao pomoć. Predsednik i vladika nakon sastanka obići će sportsku halu u naselju Aerodrom, gde se nalazi i Bogoslovija.

"Do 21. oktobra naš je zadatak da završimo crkvu i sve što je neophodno ovde, da to bude jedno divno mesto na kom može da se održi pomen stradalima i dobro je mesto da se sećamo onih koji su poginuli za svoj narod. Narodi koji ne umeju da se sećajju i ne zaslužuju buudćnost. Razvijanje kulture sećanja je važno za naš narod."

Vladika je rekao da je srećan što u ime naroda Božijeg dočekuje predsednika Aleksandra.

"Ovo je veliki dar Božiji što imamo predsednika ovde koji je izjavio da će pomoći da se ovo zdanje dovrši a time sve čuvamo od zaborava."

Vladika je rekao da je predsednik došao ovde iz ljubavi.
Episkop šumadijski Jovan; Foto: Tanjug/Rade Prelic

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: