Vučić sa episkopom šumadijskim Jovanom: Razvijanje kulture sećanja je važno za naš narod VIDEO/FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u poseti eparhiji Šumadijskoj gde će razgovarati sa episkopom Šumadijskim Jovanom.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ mn
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ mn

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa vladikom šumadijskim Jovanom, u crkvi posvećenoj Svetim velikomučenicima kragujevačkim u Šumaricama.

Radovi na izgradnji crkve zapoceli su 2001. godine, a želja je da se završe ove godine, kada se navršava 80 godina od streljanja kragujevačkih djaka, profesora i gradjana 1941. godine.

Država će pomoći završetak radova. Inače, vladika Jovan juce je u Beogradu razgovarao sa predsednikom, koji je obećao pomoć. Predsednik i vladika nakon sastanka obići će sportsku halu u naselju Aerodrom, gde se nalazi i Bogoslovija.

"Do 21. oktobra naš je zadatak da završimo crkvu i sve što je neophodno ovde, da to bude jedno divno mesto na kom može da se održi pomen stradalima i dobro je mesto da se sećamo onih koji su poginuli za svoj narod. Narodi koji ne umeju da se sećajju i ne zaslužuju buudćnost. Razvijanje kulture sećanja je važno za naš narod."

Vladika je rekao da je srećan što u ime naroda Božijeg dočekuje predsednika Aleksandra.

"Ovo je veliki dar Božiji što imamo predsednika ovde koji je izjavio da će pomoći da se ovo zdanje dovrši a time sve čuvamo od zaborava."

Vladika je rekao da je predsednik došao ovde iz ljubavi.

Episkop šumadijski Jovan; Foto: Tanjug/Rade Prelic
Episkop šumadijski Jovan; Foto: Tanjug/Rade Prelic

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 231 idi na stranu