Tramp prvi put posle opoziva: "Vi niste moje pristalice" VIDEO

Predsednik SAD Donald Tramp oglasio se snimljenom video porukom nakon što je Predstavnički dom Kongresa izglasao njegov opoziv.

Izvor: B92
Podeli

"Želim da budem jasan - nedvosmisleno osuđujem nasilje koje smo videli prošle nedelje", kazao je Tramp.

"Bez obzira da li ste desno ili levo, demokrata ili republikanac, nema opravdanja za nasilje. Nema izgovora. Nema izuzetaka. Amerika je država zakona. Oni koji su sudelovali u napadima prošle nedelje biće izvedeni pred lice pravde", kazao je američki predsednik.

Tramp je dodao da su ga tajne službe obavestile o tome da su mogući novi neredi u narednim danima. "Svaki Amerikanac ima pravo da se njegov glas čuje", rekao je Tramp i dodao da to mora biti s poštovanjem i u miru.

U obraćanju Tramp je rekao da "nijedan moj pravi pristalica ne bi mogao da podrži političko nasilje i da iskaže nepoštovanje prema organima reda i našoj veličanstvenoj američkoj zastavi".

"Pozivam svakoga ko je ikada verovao u našu agendu da razmišjlja o načinima da se smanje tenzije i pomogne uspostavljanje mira u našoj zemlji", dodao je.

Naglasio je i da "nasilje i vandalizam nemaju mesta u našoj zemlji i našem pokretu i da je 'pravljenje Amerike velikom ponovo' uvek bilo sa ciljem odbrane vladavine prava".

Tramp je dodao i da je "poslednjih dana na sceni neviđeni napad na slobodu govora".

"Pokušaji da se cenzurišu i ignorišu naši sugrađani su pogrešni i opasni. Ono što nam sada treba se da slušamo jedni druge, ne da se međusobno utišavamo", naveo je.

Opoziv, međutim, nije pomenuo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 331 idi na stranu