Komora ne želi da se žrtva lekara Srbije instrumentalizuje

Lekarska komora Srbije apelovala je danas na pojedince koji nisu zdravstveni radnici da se ne predstavljaju kao zaštitnici zdravstvenih radnika.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni
Foto: EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Kako kažu, Lekarska komora Srbije će zajedno sa relevantnim institucijama uraditi analize svakog pojedinačnog slučaja smrti lekara tokom epidemije koronavirusa

U saopštenju navode da su hiljade zdravstvenih radnika još u crvenim zonama i bore se za svakog pacijenta koji im stigne, ne pitajući se koje je vere, nacije ili političke opcije i opredeljenja.

"Mnogi koji javno istupaju su bili lečeni i izlečeni u našim zdravstvenim ustanovama od strane tih istih lekara i sestara i od njih očekujemo da ispričaju kako zdravstveni sistem funkcioniše i kakav je odnos medicinskih radnika prema pacijentima", kažu u LKS.

Navode da će insistirati da i kada infekcija bude završena, ne budu zaboravljeni zdravstveni radnici koji su podneli ogroman teret.

"Smrt svakog kolege je veliki gubitak, a Komora će kroz svoj angažman nastojati da ostanu upamćeni oni koji su izgubili život radeći sa kovid pacijentima. Za svakim našim kolegom iskreno žalimo i saosećamo sa njihovim bližnjima, i upravo zbog njih i zbog svih onih koji su još uvek u skafanderima, ne želimo da se žrtva lekara Srbije instrumentalizuje", navode u LKS.

Još jednom su apelovali na sve građane, a posebno na one koji dobijaju medijski prostor, da se sa dužnim poštovanjem odnose prema onome što medicinski radnici sada podnose i da se ne predstavljaju kao zaštitnici zdravstvenih radnika u cilju sopstvene promocije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 220 idi na stranu