Orban o Sorošu, opet

Budimpešta -- Mađarski premijer Viktor Orban izjavio da Evropa ne sme da podlegne uticaju mreže finansijera Džordža Soroša.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ ARIS OIKONOMOU / POOL
EPA-EFE/ ARIS OIKONOMOU / POOL

Prema njegovim rečima, ta mreža godinama radi na pretvaranju Evrope u imigrantski kontinent.

Orban je reagovao na Sorošev tekst od 18. novemra za portal "Prodžekt sindikejt" u kojem američki biznismen madjarskog porekla savetuje evropskim liderima da oštro kazne one članice koje ne žele da budu deo ujedinjenog evropskog carstva pod sloganom globalno "otvoreno nebo".

Orban je u postu na engleskom na svojoj zvaničnoj veb stranici napisao da mnogi veruju da "ekonomski kriminal" Soroša nije vredan odgovora za to što su njegove finansijske spekulacije uništile živote miliona ljudi, prenosi MTI.

"Iako različitog porekla, evropski narodi povezani su zajedničkim korenom naše vere. Hrišćanska sloboda je osigurala slobodu mišljenja i kulturu i stvorila pozitivno nadmetanje medju nacijama. Ovaj veličanstveni amalgam kontrasta učinio je Evropu vodećom silom u prošlim vekovima", naveo je Orban.

Istorijsko iskustvo govori da će Evropa biti ponovo velika ako njeni narodi postanu ponovo veliki i odupru se svim oblicima imperijalne ambicije, istakao je Orban.

Prema njegovim ečima, Soroševa mreža godinama je radila na tome da Evropu pretvori u kontinent imigranata.

"Danas Soroševa mreža koja promoviše globalno otvoreno društvo i traži ukidanje nacionalnih okvira, predstavlja najveću pretnju državama Evropske unije. Ciljevi te mreže su očigledni: da se stvore multietnička, multukulturalna otvorena društva ubrzavanjem migracije i ukidanjem odlučivanja na nacionalnom nivou i njegovo stavljanje u ruke globalne elite", naveo je Orban.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 618 idi na stranu