Automobil se zakucao u ogradu kancelarija Angele Merkel - ispisane dve poruke VIDEO

Automobil kojim je upravljala za sada ne poznata osoba udario je u ogradu kancelarije nemačke kancelarke Angele Merkel u Berlinu. Policija je uhapsila vozača.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 25.11.2020.

10:33

Automobil se zakucao u ogradu kancelarija Angele Merkel - ispisane dve poruke VIDEO
Tanjug/ AP Photo/Miæael Sohn

"Ispitujemo da li je vozač namerno udario u ogradu. On je uhapšen", napisala je policija na Tviteru.

Prema fotografijama Rojtersa sa lica mesta, na automobilu koji je udario u kapiju ispisane su i poruke.

"Bild" prenosi da je moguće da se radi o politički motivisanom napadu, te navode da je isti ovaj vozač već udario u istu ogradu pre šest godina.

"Zaustavite politiku globalizacije" i "Proklete ubice dece i starih ljudi", ispisano je na vratima automobila.

Ni ograda ni automobil nisu mnogo oštećeni.

Nemačka kancelarka se u tim trenucima pripremala da održi virtuelni sastanak sa premijerima pokrajina kako bi razmotrili dalje mere sa sprečavanje širenja koronavirusa.

Nije poznato da li ima povređenih, kao ni da li je kancelarka Merkel u trenutku incidenta bila u zgradi. Na licu mesta su desetine policajaca i vatrogasno vozilo. Vozač koji je u kasnim srednjim godinama odveden je u kolicima. Kako navode nemački mediji, isti automobil udario je u kapiju gde se nalaze prostorije kancelarke i 2014. godine, a na automobilu bile su ispisane druge poruke.

Tada je na jednoj strani pisalo "Ne ubijaju više ljude klimatske promene", a na drugoj "Nikol, volim te".

Tada je na saslušanje priveden 48-godišnji muškarac.

Niko nije bio u opasnosti

Nemačka kancelarka Angela Merkel i članovi kabineta ni u jednom trenutku nisu bili u opasnosti kada se automobil zaleteo u kapiju njene kancelarije, rekao je danas portparol nemačke vlade.

Prema njegovim rečima, udarac je samo doveo do manje materijalne štete.

Istovremeno, kako je Rojtersu rekla portparolka policije, berlinska policija ne sumnja da je izveden ekstremistički napad.

"Ne radimo na osnovu te pretpostavke u ovom trenutku", odgovorila je ona na pitanje da li policija sumnja da li je reč o terorističkom napadu.

Berlinska policija uhapsila je vozača automobila koji se jutros zaleteo u kapiju sedišta nemačke kancelarka Angele Merkel.

"Ispitujemo da li je vozač namerno udario u ogradu. On je uhapšen", napisala je policija na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: