Noćni karantin za Podgoricu i Cetinje

Građanima Podgorice i Cetinja od ponedeljka, 9. novembra biće zabranjen izlazak iz objekta stanovanja od 22 sata do pet sati ujutro.

Izvor: B92

Subota, 07.11.2020.

11:53

Noćni karantin za Podgoricu i Cetinje
Foto: Depositphotos/a.nek.mail.ru

Kako je objavio Institut za javno zdravlje (IJZ), ta odluka je usledila pošto su Podgorica i Cetinje, usled rasta broja zaraženih, prešli u grupu 4, u kojoj je broj zaraženih iznad 1.200 na 100.000 stanovnika.

"Zabranjuje se izlazak iz objekta stanovanja od 22 do pet ujutru, uz definisane izuzetke koji su važili i prilikom ranije mere, što se dokazuje potvrdom koju izdaje poslodavac; osobe koje neguju lica koja usled bolesti, stanja ili posledica povrede nisu sposobna da samostalno obavljaju svakodnevne životne aktivnosti, što se dokazuje potvrdom koju izdaje izabrani doktor ovih lica; te lica koja izvode kućne ljubimce, najviše 60 minuta dnevno", navode iz IJZ.

Takođe, u tim gradovima već važi zabrana rada ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani) osim za goste hotela, zabranjuju se posete po kućama lica koja nisu članovi istog domaćinstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oglasili se Rusi: Oslobođeno

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ruska vojska oslobodila selo Berdiči iz predgradja Avdejevke, prenose RIA Novosti.

13:02

2.5.2024.

1 d

Podeli: