Koga je ubio terorista iz Beča - među žrtvama konobarica i slučajni prolaznik FOTO

U terorističkom napadu u Beču koji je u ponedeljak izveo Albanac poreklom iz Severne Makedonije Kujtim Fejzulaj ubijeno je i dvoje stranih državljana.

Izvor: B92

Sreda, 04.11.2020.

13:45

Koga je ubio terorista iz Beča - među žrtvama konobarica i slučajni prolaznik FOTO
Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

U pitanju su jedna Nemica i jedan Makedonac.

Atentator, kojeg je policija ubila, usmrtio je iz vatrenog oružja četiri osobe.

Među žrtvama su jedan 39-godišnji Austrijanac i jedna 44-godišnja Austrijanka.

Druge žrtve su jedna 24-godišnja Nemica i jedan 21-godišnji Makedonac.

Nemica je bila konobarica, koju je Fejzulaj ubio ispred lokala u kojem je radila, a Makedonac je bio prolaznik kojeg je usmrtio krećući se ulicama „Bermudskog trougla“, dela centra Beča poznatog po brojnim kafićima, pabovima i barovima.

Kada je reč o austrijskim žrtvama, 39-godišnjeg muškarca je ubio ispred jednog lokala brze hrane na trgu Švedenplac, a žena koja je bila žrtva umrla je u bolnici.

Tokom svog krvavog pira ulicama centra Beča islamista je povredio još 23 osobe stare između 21 i 43 godine, saopštila je policija.

Od tog broja 13 je zadobilo povrede od metka, a druge je napadač povredio tokom bekstva.

Većina povređenih su Austrijanci, ali među njima su i državljani Nemačke, Slovačke, Luksemburga, Avganistana i Bosne i Hercegovine.

Još tri osobe su na intenzivnoj nezi, među njima i jedan policajac na kojeg je pucao napadač, a desetoro povređenih se nalazi na odeljenju, dok su ostali pušteni na kućno lečenje.
Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: