Počelo je: Proglašeno ratno stanje VIDEO/FOTO

Jermenski premijer Nikol Pašinjan je rekao da su oružane snage Azerbejdžana pokrenule ofanzivu u pravcu Nagorno-Karabah.

Izvor: B92

Nedelja, 27.09.2020.

08:34

Počelo je: Proglašeno ratno stanje VIDEO/FOTO
EPA/ ARMENIA DEFENCE MINISTRY PRESS S

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je saopštilo da je Jermenija počela intenzivno granatiranje položaja azerbejdžanske vojske i naselja, zbog čega su oružane snage ove zemlje odlučile da otpočnu kontra-ofanzivu duž cele linije fronta.

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan je na fejsbuku napisao da je Azerbejdžan pokrenuo ofanzivu u pravcu regiona Nagorno-Karabah i da odbrana situaciju uspešno drži pod kontrolom.

Portparol ministarstva odbrane Jermenije je saopštio da su dva helikoptera i tri bespilotne letilice azerbejdžanskih oružanih snaga pogođeni tokom sukoba u Karabahu, prenosi novinska agencija TAS.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je obavestilo da je Jermenija počela intenzivno granatiranje položaja azerbejdžanske vojske i naselja, i da je prijavljena šteta, kao i povrede među civilima.

Zbog toga su oružane snage Azerbejdžana odlučile da otpočnu kontra-ofanzivu duž cele linije fronta, saopštilo je ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

Sukob između Bakuua i Jerevana počeo februara 1988. godine, kada je autonomni region Nagorno-Karabah proglasio otcepljenje od Azerbejdžana. Tokom sukoba između 1992. i 1994. godine, Azerbejdžan je izgubio kontrolu nad Nagorno-Karabahom i sedam susednih regiona. Od 1992. godine održavaju se pregovori o mirnom rešenju sukoba u okviru OSCE Minsk grupe, kojom predsedavaju Rusija, SAD i Francuska.

Proglašeno ratno stanje

EPA/VAHRAM BAGHDASARYAN / PHOTOLURE
Vlada Jermenije proglasila je ratno stanje i opštu mobilizaciju zbog eskalacije sukoba u Nagorno-Karabahu, saopštio je premijer ove zemlje Nikol Pašinjan.

Pašinjan je na fejsbuku objavio post u kojem je napisao da je u zemlji proglašeno ratno stanje i opšta moblizacija, prenosi TAS.

Prethodno je predsednik nepriznate republike Nagorno-Karabah Araik Artjunjan proglasio ratno stanje i mobilizaciju svih građana starijih od 18 godina.

Jutros je jermenski premijer Nikol Pašinjan rekao da su oružane snage Azerbejdžana pokrenule ofanzivu u pravcu regiona Nagorno-Karabah i da odbrana situaciju uspešno drži pod kontrolom.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je saopštilo da je Jermenija počela intenzivno granatiranje položaja azerbejdžanske vojske i naselja, zbog čega su oružane snage ove zemlje odlučile da otpočnu kontra-ofanzivu duž cele linije fronta. Azerbejdžan je prijavio štetu, kao i povrede među civilima.

Portparol ministarstva odbrane Jermenije je saopštio da su dva helikoptera i tri bespilotne letilice azerbejdžanskih oružanih snaga pogođeni tokom sukoba u Karabahu, prenela je novinska agencija TAS.

Sukob između Bakuua i Jerevana počeo februara 1988. godine, kada je autonomni region Nagorno-Karabah proglasio otcepljenje od Azerbejdžana.

Tokom sukoba između 1992. i 1994. godine, Azerbejdžan je izgubio kontrolu nad Nagorno-Karabahom i sedam susednih regiona.

Od 1992. godine održavaju se pregovori o mirnom rešenju sukoba u okviru OSCE Minsk grupe, kojom predsedavaju Rusija, SAD i Francuska. Na društvenim mrežama su se pojavili snimci navodnog okupljanja jermenskih odbrambenih snaga. Pomoćnik predsednika Azerbejdžana Hikmet Hajijev objavio je fotografije povređenih, kao i materijalne štete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: