Razgovarali Erdogan i Mišel

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel razgovarali su danas o događajima u istočnom Mediteranu, javlja CNN Turk.

Izvor: B92

Nedelja, 06.09.2020.

21:03

Razgovarali Erdogan i Mišel

NATO saveznici Turska i Grčka se spore zbog istraživanja ugljovodonika u spornim vodama mora i obima njihovih kontinentalnog praga, prenosi Rojters i navodi da nije bilo zvanične potvrde razgovora Erdogana i Mišela.

Napetosti su eskalirale prošlog meseca nakon što je Turska poslala brod za istraživanje ugljovodonika u spornim vodama u regionu nakon pomorskog sporazuma između Grčke i Egipta.

U četvrtak je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao da su se Grčka i Turska dogovorile o pokretanju tehničkih pregovora kako bi se izbegli slučajni sukobi u regionu.

Sledećeg dana, premijer Kiriakos Micotakis rekao je da će Grčka započeti razgovore sa Turskom radi rešavanja spora u istočnom Mediteranu kada turske "provokacije" prestanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: