Srbija 2

01.05.2024.

9:26

Već izgrađena tri potpuno nova stadiona u Srbiji; Mali: Razvijamo novi biznis

Već su izgrađena tri potpuno nova stadiona u Zaječaru, Leskovcu i Loznici, a danas počinju radovi na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona u Surčinu.

Izvor: B92.net

Već izgrađena tri potpuno nova stadiona u Srbiji; Mali: Razvijamo novi biznis
Ministarstvo finansija

Podeli:

Ministar finansija Siniša Mali je nedavno rekao da je izgradnja Nacionalnog stadiona veoma važan projekat, jer je sport, odnosno fudbal, postao ozbiljan svetski biznis.

"Mi hoćemo da kroz izgradnju stadiona dovedemo nove timove, događaje, turiste, da razvijemo jedan novi, potpuno drugačiji biznis", rekao je Mali.

Podsetimo, prošle godine otvoren je novi stadion u Zaječaru. Kapacitet stadiona iznosi 8.168 mesta, a ceo projekat koštao je 3,3 milijarde dinara.

Pročitajte još:

Otvorena sva tri stadiona u Srbiji: Najavljena izgradnja novih

U Leskovcu je izgrađen stadion Dubičica. Izgradnja Gradskog stadiona Dubočica završena je u proleće 2023. godine, a novi objekat sastoji se od četiri tribine ukupnog kapaciteta 8.136 mesta.

Takođe je otvoren i novi stadion u Loznici. Izgradnja i opremanje lozničkog stadiona, koji ima dva nivoa tribina, koštala je oko 30 miliona evra. Može da primi nešto više od 8.000 posetilaca.

Vučić je rekao da su stadion u Loznici, kao i oni u Zaječaru i Leskovcu, izgrađeni po najvišim standardima Evropske fudbalske organizacije UEFA.

Mali je rekao da je izgradnja stadiona povukla i druge investicije.

"Bio sam u Leskovcu, dakle, polako oko stadiona, već se grade neke nove zgrade. Dakle, jedna stvar pokreće drugu, odnosno, jedna investicija pokreće drugu", rekao je Mali.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić će danas prisustvovati ceremoniji početka radova na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona u Surčinu.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

15 h

Podeli: