Bocan-Harčenko preneo Putinov poziv: Vučić na Paradi pobede FOTO

Predsednik Vučić primio je dana ruskog ambasadora koji mu je preneo poziv predsednika Vladimira Putina da prisustvuje Paradi pobede 24. juna u Moskvi.

Izvor: B92

Nedelja, 07.06.2020.

09:06

Default images

Na zvaničnom Instagram nalogu predsednika Srbije objavljene su fotografije sa sastanka.

Kako se navodi u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika, Vučić je potvrdio da će prisustvovati Paradi pobede, ponosan na činjenicu da su srpski i ruski narod, privrženi slobodarskoj tradiciji, u Drugom svetskom ratu bili na istoj strani prava i pravde.

"Velika je čast prisustvovati proslavi 75-godišnjice pobede nad fašizmom. Mi smo u Drugom svetskom ratu osvojili slobodu uz pomoć Crvene armije i Srbija je protiv pokušaja revizije istorije. Borićemo se da istina opstane", rekao je Vučić.

Ambasador Bocan-Harčenko kazao je da je predsednik Putin izabrao 24. jun, jer je na taj dan 1945. godine na Crvenom trgu održana istorijska parada pobednika, koju su predvodili maršali Žukov i Rokosovski, pošto je tradicionalna parada 9. maja morala da bude odložena zbog epidemije korona virusa.

"Predsednik Vučić je izrazio saosećanje zbog žrtava korona virusa u Rusiji i još jednom zahvalio na ljudskoj i državničkoj solidarnosti koju je predsednik Putin pokazao uputivši nam medicinsku pomoć", stoji u saopštenju. Vučić i ; Bocan-Harčenko su, očekujući skori dolazak u Beograd jednog visokog ruskog zvaničnika, razgovarali o bilateralnim odnosima Srbije i Rusije, kao i pitanju Kosova i Metohije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: