Stotine migranata se potuklo u Blažuju, razdvajala ih specijalna jedinica

MUP Kantona Sarajevo morao je da pošalje specijalnu jedinicu i druga pojačanja kako bi oko pet sati stavio situaciju pod kontrolu u prihvatnom centru.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.04.2020.

10:32

Stotine migranata se potuklo u Blažuju, razdvajala ih specijalna jedinica
Ilustracija: EPA-EFE/Fehim Demir

U ponedeljak oko tri sata ujutru došlo je do velike tuče među migrantima koji su smešteni u Prihvatnom centru Blažuj. U njoj je učestvovalo više stotina ljudi, a korišćeni su noževi, letve, kamenice i sve drugo do čega su migranti mogli doći.

U ovom trenutku zna se da ima najmanje 20 povređenih.

U sve se uključilo i Kantonalno tužilaštvo. Koliko je velika tučnjava bila, najbolje govori podatak da se domaće osoblje sklonilo i izvuklo sa strane dok se više stotina ljudi tuklo između sebe.

S obzirom na to da u Centru ima više različitih etničkih skupina, nije isključeno i da je tučnjava izbila po tom osnovu. U ovom kampu, ali i u drugim prihvatnim centrima u BiH, poznate su netrpeljivosti između stranaca, Alžiraca, Iranaca i ilegalnih migranata iz drugih zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: