"Pancir" na delu: "Neprijatelj" izvukao deblji kraj u sukobu sa ruskom vojskom VIDEO

Pripadnici ruske vojske tokom vojnih vežbi, u Astrahanskoj oblasti na poligonu „Ašuluk“, uspešno su odbili napad avijacije uslovnog neprijatelja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.04.2020.

08:58

EPA/MAXIM SHIPENKOV

U pitanju su pripadnici jedinice protivavionskog raketnog puka Vazduhoplovnih snaga Lenjingradske vojske i protivvazdušne odbrane, koje su uz pomoć protivvazdušnog kompleksa "Pancir“ izvršile zadatak.

Jedinice protivavionskih raketnih sitema "Pancir“, koje su prebačene iz Lenjingradske oblasti, izvele su marš prema poligonu i stupile na borbene dužnosti protivvazdušne odbrane.

Vojnici su tokom vežbi identifikovali krstareće rakete i avione neprijatelja, koje su imitirale nadzvučne mete. Nakon toga ruska vojska lansirala je rakete i izvela topovsku paljbu po „neprijateljskim“ metama.

Ruski protivvazdušni kompleks „Pancir-S“ početkom ove godine dobio je najnoviju hipersoničnu raketu, koja razvija brzinu veću od pet maha. Ruski vojni eksperti ocenjuju da će jačanje „Pancira“ poboljšati odbrambenu sposobnost Rusije i da će imati veliku potražnju na stranom tržištu, prenosi Sputnjik.

Naoružanje sistema „Pancir S“ uključuje dva spregnuta topa kalibra 30 milimetara sa bojevim kompletom od 1.400 granata i 12 raketa koje mogu da gađaju ciljeve na daljini do 20 kilometara i visinama do 15 kilometara.

Sistem „Pancir“ smatra se jednim od najboljih u svojoj klasi, a borbena dejstva u Siriji omogućila su inženjerima da maksimalno poboljšaju ovo naoružanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: