Crnogorci ispratili državljane Srbije, podelili im poklone VIDEO

Podgorica -- Besplatnim letom crnogorske avio-kompanije "Montenegro erlajns" danas je iz Podgorice u Beograd otputovao 81 državljanin Srbije, saopšteno je iz Vlade CG.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Deposti/xload
Foto: Deposti/xload

Pročitajte još:

"Crna Gora je potpisala smrtnu presudu" Crna Gora odbila respiratore od Srbije

Oni su, kako se navodi, ispraćeni svako uz flašu crnogorskog vina.

U povratku, avionom iz Beograda, u Crnu Goru su stigla 92 crnogorska državljanina, dodaje se u saopštenju.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Dragan Pejanović saopštio je da Operativni štab Ministarstva unutrašnjih poslova "svakodnevno radi na povratku crnogorskih državljana iz inostranstva, uz istovremenu ponudu stranim zemljama za besplatan transport njihovih državljana".

"Ovo je još jedna dobra poruka iz Crne Gore, poruka solidarnosti, pomoći i zajedništva u borbi protiv globalnog nevidljivog neprijatelja korona virusa", kazao je Pejanović ispraćajući putnike za Beograd.

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović ocenio je da današnji let predstavlja primer solidarnosti i zahvalio se nadležnima u Crnoj Gori na tome što su na zahtev Srbije prihvatili da "humanitarnim letom evakuišu" srpske državljane.

"Svakom putniku na letu za Beograd na ispraćaju je poklonjena po jedna boca crnogorskog vina", stoji u saopštenju crnogorske vlade.

strana 1 od 146 idi na stranu