Još jedna žrtva koronavirusa u Srbiji? Vučić: Nema potvrde

Na Klinici za infektivne bolesti KCV danas po podne je preminuo 62-godišnji pacijent iz Kikinde inficiran koronavirusom, preneli su mediji. Vučić: Nema potvrde.

Izvor: B92, RTS
Podeli
Gettyimages/Emanuele Cremaschi Stringer
Gettyimages/Emanuele Cremaschi Stringer

Uprkos višednevnoj intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja, na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV) danas po podne je preminuo mškarac, saopštila je Pokrajinska vlada. To je danas drugi potvrđen slučaj, kako su preneli mediji.

Predsednik Vučić, međutim, danas je na u 18 sati na konferenciji rekao je da nema potvrde da je deveta osoba preminula od koronavirusa i da se ne igraju tim informacijama.

Ranije danas je potvrđeno da je muškarac star 62 godine, koji je umro pre dva dana, bio pozitivan na koronavirus.

Tu vest je potvrdio v .d. direktor Zavoda za javno zdravlje u Šapcu Branko Vujković na konferenciji za medije.

Prema njegovim rečima, pacijent je imao i druge zdravstvene tegobe, gojaznost, hipertenziju i dijabetes.

Kada je reč o muškarcu koji je primenuo u bolnici u Šapcu, Kisićeva je istakla da u tom slučaju još nema povtvrđenog podatka o infekciji koronavirusom.

Kisić Tepavčevićeva rekla je, međutim, da još nema potvrde infekcije koronavirusom kod preminulog muškarca iz Šapca, tako da je, prema zvaničnim podacima, u Srbiji dosad od posledica koronavirusa preminulo osam osoba, uključujući i poslednji slučaj u Kliničkom centru Vojvodine.

Koronavirus - ukupno
Infogram

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 136 idi na stranu