"Među zaraženima u Nišu ima i lekara. To je ono što nas je najviše brinulo"

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je danas da u Nišu ima 27 potvrđenih slučajeva koronavirusa, među kojima ima i lekara.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustraicija: EPA-EFE/VINCENT JANNINK
Ilustraicija: EPA-EFE/VINCENT JANNINK

Tiodorovic je u izjavi za RTS istakao da je važno da virus nije ušao u bolnicu, na, kako je rekao, "taj najstrašniji način".

"Kada je u Nišu pocela delimična epidemija, importovani slučaj koji nam je došao, skrenuli smo pažnju lekarima da ne dolaze bolesni, čak ni od prehlade. Da ne dolaze na svoja radna mesta. I zato imamo jedan broj, jednu hospitalizovanu koleginicu na infektivnoj klinici, 19 građana, među kojima ima šest lekara i još dve sestre u kućnoj izolaciji", rekao je epidemiolog za RTS.

"Mislim da imamo nešto što je najava nečega što će se dešavati. Ovoga trenutka imamo 27 potvrđenih slučajeva od ukupno 53 koji su proveravani. Među njima nažalost ima i lekara. To je ono što nas je najviše brinulo", rekao je Tiodorović, prenele su Novosti.

Tiodorović napominje da je obezbeđeno da dve niške klinike na kojima su zaraženi lekari funkcionišu. "Da kolege budu u kućnoj samoizolaciji i da na taj način pokušamo da stvorimo uslove da se prekine lanac prenošenja.

Ovi koji su u samoizolaciji su zdravi, niko nema tegobe, ali su bili u kontaktu sa ovima koji su virus doneli", rekao je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, situacija u Nišu je pod kontrolom. "Pratimo i kućnu izolaciju i samoizolaciju, nadamo se da će sve da prođe u normalnom toku", dodao je Tiodorović. Dodao je da je 12 osoba otpušteno na kučno lečenje.

"Oni nisu potpuno zdravi, ali mogu da budu kod kuće i dalje se prati njihovo stanje", rekao je epidemiolog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 136 idi na stranu