Kurtijeva video poruka VIDEO

Priština -- Predsednik Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kojeg je ta stranka kandidovala i zvanično za mandatara, obratio se videoporukom lideru DSK.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Kurti nije obezbedio većinu sa formiranje nove vlade, ali ga je Samoopredeljenje ipak danas kandidovalo za mandatara i taj zahtev uputilo je kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju.

Kurti je video prukom predsednika Demokratskog saveza Kosova Isu Mustafu pozvao da ponovo sednu za pregovarački sto i ne napuštaju ga dokse ne dogovore opostizbornom koalicionom sporazumu.

U poruci objavljenoj na društvenim mrežama, Kurti kaže da se ti pregovori ne mogu vratiti na dogovore postignute u prošloj godini i da je imenovanje njegovog stranačkog kolege Glauka Konjufcija za predsednika parlamenta nepovratna odluka za njegovu stranku.

Uz konstataciju da još nema dogovora sa DSK, Kurti podseća da Samoopredeljenje nije prihvatilo poslednji predlog Mustafine stranke, ali da su i dalje veoma spremni da njihiov dogovor bude nastavljen, jer, kako kaže, postoje alternative koje bi bile prihvatljive za obe strane.

Kurti veruje da dogovor sa DSK može biti nastavljen tako što ih poziva da se vrate za pregovarački sto i dogovor ne prekidaju dok ga ne postignu.

„Mi, kao pokret Samoopredeljenje, dobili smo mandat da napravimo vladu kakvu želimo, a zemlji je to hitno potrebno. Ni više ni manje. Započeli smo oslobadjanjem parlamenta (od bivše vlasti). Tu više nije poročni, prevararant i preteći govornik, već novi predsednik Glauk Konjufca. Verujem da se možemo vratiti i da se moramo vratiti za pregovarački sto. U narednim danima sastaću se i sa predstavnicima manjina “, zaključio je Kurti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 95 idi na stranu