Ko su Rusi uhapšeni zbog ilegalnog ulaska na KiM?

Kosovska policija uhapsila dvoje ruskih državljana, muškarca i ženu, na severu KiM, pod sumnjom da su iz Srbije ilegalno ušli na teritoriju KiM.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Deposit photos/ Yarr65
Ilustracija: Deposit photos/ Yarr65

Slobodan Bakić, dežurni tužilac Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici, izjavio je za Radio slobodna Evropa da su oni juče prvobitno pokušali da pređu administrativni prelaz Jarinje kako bi ušli na Kosovo, ali da su usled nedostatka vize bili vraćeni.

U pitanju su, kako je naveo tužilac, Egor Igorević (Igor Krasikov) i Marina Vladimirovna Krasikova.

"Dvoje državljana Rusije su se legitimisali i pokušali na redovan način da uđu na teritoriju KiM na Jarinju, u 10,26. Međutim, kako nisu ispunjavali uslove za to, nisu imali vizu i boravišnu dozvolu, odnosno mogućnost da borave na KiM, oni su vraćeni", izjavio je Bakić.

Prema njegovim rečima, Rusi su potom pokušali da iskoriste alternativni put u selu Šerpelj, gde ih je zatekla patrola koja ih je privela i procesuirala.

"Sinoć sam ih zadržao 24 sata u pritvoru. Danas radimo na obradi tog slučaja i oni će verovatno posle podne izaći pred sudiju i nakon toga ćemo da vidimo šta dalje", rekao je Bakić.

Dodao je da u trenutku privođenja nije bilo ovlašćenog prevodioca koji bi mogao da razgovara sa njima, što će im biti omogućeno danas. Na osnovu toga, prema rečima Bakića, saznaće se kuda su krenuli i zašto.

Bakić je rekao da su bili u vozilu cetinjskih tablica, odnosno rentakar vozilu iz Budve.

Odlukom tužioca ruski državljani su pritvoreni, a automobil je konfiskovan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 95 idi na stranu