Prekinut let na liniji Frankufrt - Teheran

Avion nemačke kompanije "Lufthanza" na liniji Frankfurt-Teheran okrenuo se posle jednog sata leta i vratio se u Nemačku.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.01.2020.

22:51

Prekinut let na liniji Frankufrt - Teheran
Ilustracija: Getty images/ Sean Gallup / Staff

Kako je objavila ta kompanije do toga je došlo "iz predostrožnosti" i "iz bezbednosnih" razloga "u vazdušnom prostoru aerodroma" glavnog grada Irana.

Agencija AFP konstatuje da je to objavljeno ubrzo pošto je i premijer Kanade Džastin Trudo rekao da je ukrajinski "boing 737" u sredu kod Teherana oborila iranska raketa, verovatno greškom.

Avion "Lufthanze", "erbas A330" na liniji "LH 600", vratio se u Frankfurt posle nove "procene bezbednosne situacije u vazdušnom prostoru oko aerodroma u Teheranu", saopštila je kompanija.

U kompaniji kažu da "s domaćim i međunarodnim vlastima nastavlja da procenjuje situaciju", ali je već je "otkazan" let "Lufthanze" za Teheran koji je bio zakazan za petak, dodao je portparol.

"Lufthanza" je, kao i druge aviokompanije, od letova za Iran odustala ;već 8. januara, svega nekoliko sati posle iranskih napada na dve baze u Iraku, u kojima su bili američki vojnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: