"Napuštamo moratorijum, videćete šokantne akcije"

Severnokorejski lider Kim Džong Un izjavio da Pjongjang napušta moratorijum na razvoj nuklearnog oružja i inetrkontinentalnih balističkih raketa.

Izvor: B92

Utorak, 31.12.2019.

23:26

EPA-EFE KCNA

Takođe je saopštio, što je preneo severnokorejski državni medij, da će svet u 2020. godine biti svedok novog strateškog oružja, kao i da će Severna Koreja preduzeti neke "šokantne" akcije.

"Nema osnova za nas više da se obavezujemo", rekao je Kim Džong Un, šprenosi KCNA novinska agencija.

"Svet će biti svedok novog strateškog oružja koje mće posedovati Severna Koreja, u skorijoj budućnosti", citirala je agencija KCNA lidera te zemlje.

Kako ocenjuju svetske agencije, ta izjava stavuila je do znanja svima da je Kim Džong Un spreman da nastavi da vodi zemlju pod pritiiskom brojnih sankcija.

"SAD nastavljaju da uvećavaju zahteve prema nama uprkos fundamentalnim interesima naše zemlje i imaju napadan stav", dodao je lider Severne Koreje.

"Nikada nećemo prodati naše dostojanstvo", poručipo je Kim Džong Un i upozorio svet da će uskoro SAD videti "šokantne" akcije Pjongjanga kojima će Amerika platiti za svu bol koju je nanela stanovnicima Severne Koreje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: