Libijske snage dale milicijama rok tri dana

Libijske snage koje se bore da zauzmu glavni grad zemlje od vlade koju podržavaju UN dale su milicijama koje brane Tripoli rok od tri dana za povlačenje.

Izvor: B92

Petak, 20.12.2019.

16:37

Libijske snage dale milicijama rok tri dana

Samozvana libijska Nacionalna armija (LNA) izdala je saopštenje u kome se zahteva da se moćne milicije Misrata, koje se bore u ime vlade u libijskoj prestonici, povuku iz Tripolija i primorskog grada Sirta.

Milicije Misrata nazvane su po zapadnom libijskom gradu Misratu, u kojem su se dešavale neke od najtežih borbi tokom ustanka 2011. koji je doveo do svrgavanja i ubistva predsednika Moamera el Gadafija. Milicije su igrale ključnu ulogu u proterivanju Gadafija, prenosi AP.

LNA je u saopštenju upozorila da će, ukoliko se milicije ne povuku, njihov grad Misrata i dalje gađati "svaki dan, non-stop i na do sad neviđeno intenzivan način ''.

Mesecima su LNA i milicije bili u žestokim sukobima na južnoj periferiji Tripolija, a borbe su uglavnom utihnule.

Prošle nedelje, zapovednik LNA Kalifa Haftar izjavio je da je započeo "nulti sat" bitke za Tripoli, skoro osam meseci nakon što je počeo svoju ofanzivu na zauzimanje grada. Najava je pokrenula novi sukob oko Tripolija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: