SL neće kočiti novu kosovsku vladu, ali će tražiti minimum

SL neće biti prepreka za formiranje nove vlade i institucija, ali će zahtevati minimum - poštovanje izborne volje građana i prestanak diskriminacije Srba.

Izvor: B92

Sreda, 04.12.2019.

09:51

SL neće kočiti novu kosovsku vladu, ali će tražiti minimum
Foto: EPA/Kushtrim Ternava

To je danas izjavio potpredsednik Srspke liste Dalibor Jevtić, koji je objasnio da je minimum zahteva Srpske liste prestanak diskriminacije volje srpskog naroda i prestanak diskriminacije političkih predstavnika Srba sa Kosova.

"Oni koji odbijaju da prihvate ono što jeste bila izborna volja građana, odbijaju da na jedan demokratski način uvaže stavove i mišljenja nas kao političkih predstavnika Srba, kao političke partije, a samim tim odbijaju da izađu u susret rešavanju problema srpskog naroda na prostoru KiM", naveo je Jevtić u izjavi portal Kosovo onlajn.

Dodao je i da međunarodna zajednica zna da Srpska lista neće biti prepreka u formiranju nove kosovske vlade. „Ali, zahtevaćemo minimum poštovanja, ne samo nas kao političkih predstavnika Srba, već srpskog naroda, koji je jasno i nedvosmisleno rekao ko želi da ih predstavlja u institucijama“, zaključio je Jevtić.

Srpska lista je, na nedavnim vanrednim kosovskim parlamentarnim izborima, osvojila svih deset mesta u Skupštini Kosova koja su rezervisana za srpsku zajednicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: