Postoji predlog koji sprečava "preletanje" poslanika, ali nekome to ne odgovara

Menjanju stranaka u Skupštini Srbije uskoro bi moglo da se stane na put ako bude usvojen predlog Socijalističke partije Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 27.11.2019.

07:22

Postoji predlog koji sprečava

Naime, kako piše "Blic", ta partija je predložila da se poslanicima onemogući da se učlane u drugi klub kada napuste klub liste na kojoj su ušli u parlament.

"Blic" dalje piše da se poslednjih godina pojava "preletanja" uzela maha, a, pored ostalog, dovela je i do toga da su pojedine stranke izgubile poslaničke grupe.

Put do promena vodi kroz izmenu Poslovnika, ali i Zakona o Narodnoj skupštini, a predlog je došao od SPS-a.

"Ideja je da se članu 30 Zakona o Narodnoj skupštini doda deo koji se odnosi na to da poslanik posle menjanja stranke ne može da udje u drugi klub", kaže za "Blic" šef poslaničke grupe socijalista Đorđe Milićević.

Prema njegovim rečima, pitanje poslaničkog mandata vezano je i za političku stabilnost.

List dodaje da je opozicija kritična prema ovom predlogu i smatra da bi to znatno skratilo vreme za poslanike za učešće u skupštinskim raspravama, ali i gubitak članstva u skupštinskim odborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: