Hilari Klinton: Ruski uticaj u vašoj vladi se sramotno krije

Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton kritikovala britansku vladu zbog neobjavljivanja izveštaja o mešanju Rusije u britansku politiku.

Izvor: B92

Utorak, 12.11.2019.

11:49

Hilari Klinton: Ruski uticaj u vašoj vladi se sramotno krije
Gettyimages/ Chip Samodevilla

"Neobjašnjivo je što vaša vlada neće da objavi izveštaj o ruskom uticaju. Neobjašnjivo i sramotno", rekla je Klintonova za BBC. Ona je dodala da svaki birač zaslužuje da vidi taj izveštaj pre izbora.

Kabinet premijera Borisa Džonsona još nije odobrio objavljivanje izveštaja parlamentarnog odbora za obaveštajnu službu koji su proverile bezbednosne službe i on verovatno neće biti objavljen pre izbora 12. decembra.

London je optužio Moskvu za mešanje i pokušaj uticaja na izbore u zapadnim zemljama, što Rusija odbacuje. Hilari Klinton takodje je optužila Rusiju u mešanje u predsedničke izbore u SAD 2016. na kojima je izgubila od Donalda Trampa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: