Turska zarobila sestru Al-Bagdadija

Turska je u ponedeljak zarobila stariju sestru ubijenog lidera Islamske države Abu Bakra Al-Bagdadija na severozapadu Sirije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.11.2019.

22:49

Turska zarobila sestru Al-Bagdadija

To je izjavio neimenovani turski zvaničnik koji je hapšenje nazvao obaveštajnim "rudnikom zlata".

O sestri Al-Bagdadija malo se zna.

Turski zvaničnik je rekao da je 65-godišnja Rasmija Avad uhvaćena u kamionskoj prikolici u kojoj je živela s porodicom, u blizini mesta Azaz, u oblasti koja pripada sirijskom regionu pod kontrolom Turske.

Al-Bagdadijeva sestra je pronađena s mužem, petoro dece i jednom rođakom, rekao je zvaničnik i dodao da se punoletne osobe koje su bile s njom ispituju.

Američke snage su u noći 27. oktobra izvele na severozapadu Sirije operaciju hvatanja Al-Bagdadija, koji je aktivirao eksploziv u prsluku dok su se vojnici pripremali da ga uhapse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: