Zajedničke rusko-turske patrole kreću od petka, Erdogan upozorava "na vreme"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će zajedničke patrole sa Rusijom na severoistoku Sirije početi u petak.

Izvor: B92

Sreda, 30.10.2019.

11:44

Zajedničke rusko-turske patrole kreću od petka, Erdogan upozorava
EPA-EFE/Justin Lane

Erdogan je, obraćajući se članovima svoje vladajuće partije, upozorio da Turska neće oklevati da obnovi svoju operaciju ako kurdski borci ne napuste oblast 30 kilometara od granice ili ukoliko budu napadali turske vojnike.

"Najoštrije ćemo odgovoriti na bilo koji napad", istakao je Erdogan, dodajući da će "sigurna zona biti proširena ako to bude bilo potrebno", prenosi AP.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je juče da su se kurdske snage povukle iz bezbedne zone pre isteka roka i da su sirijski graničari i ruska vojna policija ušli na to područje.

Zajedničke patrole dogovorene su u okviru sporazuma ruskog i turskog presednika Vladimira Putina i Erdogana postignutog prošle nedelje u Sočiju.

"Ruska vojna policija spremna za zajedničke patrole s turskim snagama"

EPA-EFE/ Stringer
Ruska vojna policija postavljana je na glavnim i sporednim putevima za zajedničko patroliranje sa turskim snagama na severnoj sirijskoj granici.

To je izjavio ruski vojni zvaničnik.

On je dodao da je u toku izviđanje terena, trasa i puteva.

"Svaka jedinica ima sopstvene ciljeve, a ključna misija naših jedinica je da zajedničkim patrolama smire i stabilizuju situaciju u regionu", istakao je zvaničnik.

Napomenuo je da lokalno stanovništvo uvek s dobrodošlicom dočekuje rusku zastavu, prenosi Tas.

Ruski ministar odbrane Sergej Ssojgu rekao je juče da su se kurdske snage povukle iz bezbedne zone pre isteka roka i da su sirijski graničari i ruska vojna policija ušli na to područje.

Zajedničke patrole dogovorene su u okviru sporazuma ruskog i turskog presednika Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Erdogana postignutog prošle nedelje u Sočiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: