Hamnei osudio stav Evrope prema Iranu

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei osudio je "jasno neprijateljski stav" nekih evropskih zemalja "prema iranskoj naciji", prenosi sajt Hamneija.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.09.2019.

15:41

Hamnei osudio stav Evrope prema Iranu
Deposit photos/fckncg

"Evropljani dolaze i predstavljaju se kao posrednici, kažu mnoge stvari, ali su svi šuplji", rekao je iranski vođa.

Hamnei je to rekao posle neuspeha evropske inicijative predvođene Francuskom da se smanje tenzije između Teherana i Vašingtona, kao i nakon zajedničkog saopštenja Berlina, Pariza i Londona u kojem se navodi da je Iran odgovoran za napade na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji.

Vrhovni vođa je podsetio da bi Iran mogao da pregovara s celim svetom, osim s "Amerikom i cionističkim režimom".

Predsednik Irana Hasan Rohani je na zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku odbio sastanak sa svojim američkim kolegom Donaldom Trampom dok američke sankcije protiv Irana budu na snazi.

Stalne tenzije između Irana i SAD posebno su ojačale od maja 2018. godine kada su se SAD povukle iz međunarodnog sporazuma o iranskom nuklearnom programu i ponovo uvele sankcije toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

8 h

Podeli: