Počela razmena zarobljenika Rusije i Ukrajine

Počela je dugo najavljivana razmena zarobljenika između Rusije i Ukrajine.

Izvor: Tanjug, Beta/AFP

Subota, 07.09.2019.

08:38

Počela razmena zarobljenika Rusije i Ukrajine
Ilustracija: Depositphotos/ Ruletkka

Agencija navodi da su dva autobusa sa zatamljenim staklima i u pratnji policijskih vozila napustila moskovski zatvor s nepoznatim brojem ljudi.

Razmenu, od koje se mnogo očekuje, proteklih dana najavljivali su lideri dve zemlje, Vladimir Putin i Volodimir Zelenski.

Za sada nije poznato koliko će zarobljenika biti razmenjeno.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski krajem jula predložio je Rusiji razmenu ukrajinskog reditelja Olega Sencova, osuđenog na 20 godina zatvora u Moskvi, za ukrajinsko-ruskog novinara Kirila Višinskog, kome se sudi za veleizdaju u Kijevu.

Grupa od 24 mornara koje je Rusija uhapsila prošle godine, nalaze se među zarobljenicima koji će Rusija i Ukrajina danas razmeniti.

"Koliko znam, svi su u autobusu. Svih 24", rekao je Frans presu njihov advokat Nikolaj Polozov i dodao da bi narednih sati trebalo da stignu u Ukrajinu.

Dva autobusa jutros su uz policijsku pratnju napustila zatvor Lerfortovo u Moskvi u okviru razmene zaarobljenika između Rusije i Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: