U Hrvatskoj potonuo teretni brod

Službenici Lučke kapetanije Ploče saopštili su da je u četvrtak popodne kod ušća reke Neretve u gradu Ploče potonuo teretni brod.

Izvor: B92

Petak, 02.08.2019.

12:35

U Hrvatskoj potonuo teretni brod
Ilustracija: Depositphotos/Paul Grecaud

Radi se o teretnom brodu "ABA", dugačkom 18 metara, Hrvatske zastave, a odmah po dojavi na lice mesta su otišli službenici Lučke kapetanije. Obaveštena je i Luka Ploče koja je odmah preduzela sve potrebne aktivnosti u cilju prevencije eventualnog zagađenja mora i morske okoline, prenosi portal Morski.

Kako se navodi, postavljene su upijajuće brane i obavljena je sanaciju blagog zagađenja morske površine disperzirajućim sredstvima, a budući da je u rezervoaru potonulog broda preostala mala količina pogonskog goriva, tip diesel i maziva, ne preti opasnost od daljeg zagađenja mora.

Vlasniku potonulog broda izdat je nalog da u što kraćem roku organizuje postupak vađenja potonulog broda, a daljnjim radnjama utvrdiće se uzroci koji su doveli do ove pomorske nesreće, saopštilo je Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: