"Ne znam da li i ima 20 živih svedoka u slučaju Haradinaj"

MSP Ivica Dačić, upitan da li smatra da će Sud za zločine OVK uspeti da sačuva 20 svedoka u slučaju Haradinaj, rekao je da ne zna da li ih ima toliko živih.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
EPA-EFE/Andrej Cukic
EPA-EFE/Andrej Cukic

Dačića su novinari u Beogradu pitali da li će Sud uspeti da sačuva 20 svedoka u slučaju Haradinaj, s obzirom da se zna šta je bilo sa drugih 30.

"Ne znam da li ima toliko živih svedoka, ne znam ni na čemu se zasniva taj slučaj, ali u svakom slučaju bi morali da obrate pažnju znajući sa kim imaju posla", kazao je Dačić.

On izjavio je da se nada da će zločini Oslobodilačke vojske Kosova biti kažnjeni bez obzira na rezerve koje Srbija ima prema međunarodnim sudovim koji su, kako je naveo uglavom sudila Srbima.

On je novinarima u Beogradu rekao i da "svi pravdaju zločine OVK nad Srbima" i da ne želi da se priča o Specijalnom sudu za zločine na Kosovu završio kao i da drugim međunarodnim tribunalima.

"Očekujemo da se ta praksa promeni. Ne bih za sada komentarisao ništa više, imajući u vidu da se ta tema na Kosovu i Metohiji zloupotrebljava u smislu određenih političkih igara unutar unutrašnje političke scene Kosova i Metohije, a veliko je pitanje da li tu zaista i postoji neki sukob između njih", rekao je Dačić. On je ponovio i da Srbija trudi da iznađe pravedno i kompromisno rešenje za Kosovo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 118 idi na stranu